Teranyar

    Bedana Bobotoh Jaman Now Jeung Persib Jaman Now!

    18 October 2017 19:10
    Bicara sepak bola pasti bicara tentang menang Dan Kalah. Bicara tentang Tim pasti bicara tentang seporter. Bicara Bandung pasti bicara Persib dan bobotoh.

    Saya selaku bobotoh ngarasa kapecut hate ngeunaan persoalan nu terjadi. Soal Persib maen butut lah, pelatih jeng manajemen bisnis lah. Pokona loba 'lah jeung nu anyar aya deui bobotoh jaman now ceunah. Ku naon atu persib? Ku naon at bobotoh?

    Ieu Rame Lur: Diturunkan Paksa, Warga Keluhkan Pemogokan Angkot!

    Mau Tiket VIP Persib Gratis? Klik Di Sini...

    Nyinggung kana permaenan Persib ayeuna jeung pas juara pasti beda. Soalna pemainna ge beda. Loba perubahan, pantes kurang maksimal ge.

    Tapi nu disayangkeun naha jadi kitu? Padahal ayeuna pemain aralus kualitasna. Apal lah pas can maen di Persib kumaha. Mangprang maen jeung hate.

    Tapi pas ka Persib, maenna naha jadi teu maksimal jiga di klub ti heula. Why? Apa persib kurang mere dahar jang anda-anda?

    Saya hayang ningali maen make hate lain maen asal najong hungkul. Teu meunang ge bae nu penting maen ngeunah di tingalina. Ieu mah da kumaha, maen teu jelas, eleh deuih. Nya arek teu kecewa kumaha Bobotoh, Sib!

    Tapi masalah maen mah pasti aya menang aya eleh wajar lah. Tapi saya heran ka Bobotoh anu turun ka lapang nyarekan pemain. Nanaonan atuh? Da moal digugu, moal.

    Ayo lah dewasa da saya ge kecewa mah pasti ningali Persib butut mah. Bahkan lain saya wae, kabeh ge kecewa mang.

    Da saya yakin rata-rata bobotoh pasti pemain bola atawa futsal ngalaman maen di lapang teh kumaha susahna. Terus pas maen saya yakin pasti maenna teu tiap pertadingan alus, wae pasti aya fase keur gorengna.

    Tah ieu ge sarua jeng nu terjadi di Persib ayeuna. Persib ayeuna mungkin keur fasena goreng. Kerja sama tim-na can alus da sabab pemainna rata-rata anyar. Jadi butuh waktu mereun, tapi da rek nepi ka iraha?

    Nu diharepkeun mah ka dulur bobotoh, intina mah kudu dewasa. Kritik boleh tapi tong nyampe turun ka lapang. Lamun ngarasa pemain bola mah pasti apal maen di bawah tekanan teh kumaha.

    Terakhir unek-unek saya pas pelatih kepala Djajang Nurdjaman dipecat. Eta di mana momen nu paling saya hanjakalkeun, sabab Djajang teh pelatih alus. Naha bobotoh jaman now make nyieun #djanurout?

    Karek ge sabaraha pertandingan geus dipecat, gara-gara bobotoh ningali hasil pait Persib, terus menta manajemen ngaganti pelatih. Padahal manehna butuh proses pembentukan tim, tapi bobotoh jaman now...

    Ah sudahlah pusing da kumaha bobotoh ayeuna mah datang ka stadion lamun Persib menang, geus eleh mah teuing kamarana. Coba tingali ayeuna ge ganti pelatih da teu ngaruh atuh. Tetep we Persib susah payah hayang menang ge hese.

    Ibaratna bobotoh jaman now mah jiga manajemen. Bedana bobotoh jaman now mah ukur bisa na nyieun tulisan di kertas #kapannyetadionbarengkamunya, sedangkan manajemen mah ngadatangkeun pemain tapi bari bisnis. (Bobotoh.id/Ricky N.Sas)

    Ditulis oleh Randi Firash. 

    Redaksi mengundang Bobotoh untuk menulis. Kirimkan tulisan sepanjang 1-2 halaman Microsoft Word atau 250-500 kata ke email idbobotoh.redaksi@gmail.com.

    Redaksi berhak melakukan penyuntingan atas setiap tulisan yang ditayangkan dengan tidak mengurangi atau mengubah esensinya.Tulisan tidak harus sependapat dengan kebijakan redaksi sepanjang tidak menyinggung unsur SARA dan bernada hasutan/provokasi.

    Mau dapat tiket VIP gratis? Caranya mudah, silahkan kontak WA 089662541246 lalu klik di sini dan ikuti aturan mainnya, der ahhh.... Hatur nuhun ! (Isi Kode Reseller : RDK10)

    Luur, Nu Ieu Tos Dibaca?

    Ayo Dibeli