Teranyar

    Republik Maung : Damey Dengan Deu Jek ?!

    14 June 2017 09:33
    Keur rame masalah BF ngajak damai rek miluan tutulisan saeutik ah.

    Ieu mah pangalaman pribadi kumaha klesna BDG-JKT khususna dunia suporter, sebelum BF ngaluarkeun stetmen "rivalitas sudah keluar jalur" di pihak bobotoh EM geus ngaluarkeun tiheula. Mungkin EM jeung BF sudah pernah atau ( teuing ) sering kontek jeung BF.

    Mun menelaah BF kunaon ngajak damai eta lain cari perhatian atawa kumaha, si BF jalmana ambisi pisan tibaheula hayang nyaman di kursi JM1 niatna jang naon ? Manehna perhatian pisan ka dejek outsider ( tong boro ka anggota resmi ka rojali ge merhatikeun ) manehna mbung dejek jadi korban rivalitas nu geus kaluar batas.

    Pangalaman pribadi ieu mah, urang pernah diudag dejek ti Ragunan nepi Pasar Rebo, saacana diudag deui ku dejek Pasar Rebo nepi sare di halte busway. Bahkan beungeut urang geus arapal manehna, tapi ketika urang panggih jeung si BF di hiji acara dejek urang terang-terangan ngomong yen urang bobotoh ti Bandung.

    Respona kumaha ?? Si BF welkam bahkan ngobrol ngalor ngidul nanyakeun kabar kumaha kabar alm. Ayi Beutik, urang ge teu nyangka sugan teh bakal di gebugan epek teh manehna ngmong "kalo lu ada apa-apa sama anak dejek lu kasih tau gua..."

    Ieu Rame Lur : Musibah, Bobotoh Ini 'Miceun Duit' Rp 4 Juta Saat Akan Menenjo Persib !

    Urang teu pro dejek bahkan dendam ka dejek mah aya keneh, tapi ningali ajakan positif BF kabeneran momen Ramadhan, kabeneran oge Yana Umar hijrah, kenapa tidak terima saja ajakan damainya ?

    Laina salila ieu mun aya korban ti bobotoh perbatasan arurang sok ngalutruk "naha euweuh perhatian ti sebagai ?" Bari jeung arurang kur bisa nyieun hastag euweuh tindakan nyata.

    Ayeuna posisi urg sebagai bobotoh di wakilan ku viking sebagai organisasi suporter nu di kolotkeun, terserah kumaha para pengurus VPC rek narima syukur Allhamdulillah teu narima ge teu nanaon ai urang mah.

    Ngan kudu inget sajago-jagona bobotoh perbatasan pasti bakal jadi korban selanjutna. Laina sieun atawa takluk ku maranehanana ( dejek ) da sarua pihak itu ge ieu mah leuwih kana sikap kedewasaan.

    Bisi ieu mah aya korban leuwih parah ti bobotoh deui maranehanana mah gampamg kari ngomong "kan kemarin udah diajakin damai tapi kalian ga mau, sekarang kalian ngadu sana sini..." nu era saha ?? Urang-urang keneh. Berikut arurang mah kur bisa debat kusir di medsos.

    Sakitu heula weh cangkeul ngetikna sabenerna mah loba nu hayang dibeberkeun teh ngan paurna geus ngetik panjang pek teu bisa di posting panjang teuing. (Foto : Ilustrasi)

    *Penulis adalah seorang bobotoh bernama Aip Gorgom, Manajeur Seumur Hidup Dadas Curav Sud.

    Redaksi mengundang Bobotoh untuk menulis. Kirimkan tulisan sepanjang 1-2 halaman Microsoft Word atau 250-500 kata ke email idbobotoh.redaksi@gmail.com.

    Redaksi berhak melakukan penyuntingan atas setiap tulisan yang ditayangkandengan tidak mengurangi atau mengubah esensinya.Tulisan tidak harus sependapat dengan kebijakan redaksi sepanjang tidak menyinggung unsur SARA dan bernada hasutan/provokasi.


    Luur, Nu Ieu Tos Dibaca?

    Ayo Dibeli